Distillery

In gesprek met de markante wereldreiziger, kwam horecaondernemer Beijk er al snel achter dat Máximo Mofongo niet vies was van een borreltje op z’n tijd. En dat niet alleen, ook over het proces van drank stoken wist hij alles te vertellen. Deze kennis benutte Beijk om te realiseren waar we hier misschien wel het meest trots op zijn; onze eigen distilleerderij! In tegenstelling tot veel andere distilleerderijen, wordt in Mofongo’s Distillery het eeuwenoude ambacht van het alcohol maken nog wél uitgeoefend. Vanuit Mofongo’s Cocktailbar heb je zicht op de distilleerketels, fermentatiekamer en infuseerkruiken op de tweede en derde etage. Zo ben jij als gast praktisch onderdeel van het stookproces.

Dagelijks houden onze stokers de route van graankorrel tot botteling met een scherp oog in de gaten. We maken unieke likeuren, bijzondere gins op basis van de fijnste kruiden en specerijen en ook een sublieme single malt whisky ligt momenteel te rijpen op vat. Alle dranken zijn door heel Mofongo te verkrijgen. Er liggen zelfs een aantal varianten gin gelabeld in de schappen bij slijterij Hein Post in Groningen.

Wil jij onze ambacht met eigen ogen beleven? Leuk! Op aanvraag geven wij rondleidingen en workshops in Mofongo’s Distillery, waarbij er natuurlijk ook het één en ander geproefd zal worden. Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te ontdekken.     

Mr. Mofongo